Skijas

Gaat u voor een skipak of een skijas? En wordt het een skijas van Protest of Icepeak? Bij het kiezen van wintersportkleding staat u voor een aantal keuzes. Waar moet u op letten?

 

Een skijack heeft een aantal voordelen boven het skipak. Een losse skibroek en skijas bieden meer bewegingsvrijheid tijdens het sporten en natuurlijk is het met losse kledingstukken makkelijker om even één kledingstuk uit te trekken. Bovendien loopt u met een skipak het risico dat het bovendeel goed past, maar het onderdeel niet.

 

Skijas in de juiste maat

Op wintersport draagt u meestal meerdere lagen. Hou er bij het kopen van een skijas dus rekening mee dat de jas ruim mag zitten. Meestal betekent dit dat uw ski-jas een maat groter mag zijn dan uw normale jas een en ander natuurlijk wel afhankelijk van het model. De ski-jas moet verder ook lang genoeg zijn, zeker wanneer de broek tot de taille loopt. U wilt immers geen kou vatten!

 

Stof van uw skijas

Hou bij de aanschaf ook rekening met de stof. Het skijack moet warmte isoleren, maar tegelijkertijd ook goed ademen. Ook op de piste kunt u namelijk transpireren. Verder moet de jas ook winddicht zijn. Tegenwoordig houden de meeste fabrikanten daar rekening mee.

 

Droog in uw skijas

Ook al bent u een ervaren skiër of snowboarder, een skijack moet waterafstotend zijn. Misschien valt u niet vaak, maar sneeuw kan natuurlijk ook uit de hemel vallen. Zorg er daarom voor dat uw jas de natte sneeuw afstoot. Kies een jas van waterafstotend materiaal, met ritsen die u door middel van bijvoorbeeld klittenband kunt afdichten. Ook de voering mag geen water absorberen.


Skijas met antislip

Bent u nog geen ervaren skiër? Dan is het verstandig om een jack te kiezen dat extra bescherming biedt en over antislipeigenschappen beschikt. Zo komt u bij een val minder hard neer en voorkomt u dat u de skipiste afglijdt.

 

Skijassen zijn er natuurlijk in alle maten en kleuren. Vaak kun je bij de skijas weer een bijpassende broek kopen. Tegenwoordig krijg je ook steeds meer wintersportkleding en skijassen met een "reddingssysteem". Het is soms lastig op internet alle webshops af te zoeken. Op Sportkledingonline.nl hebben we dan ook alle online skijassen in kleuren en maten voor u op een rij gezet! 

Nieuws: Bereid je voor op het nieuwe wintersportseizoen!

De herfst is nog maar net begonnen en alle benodigdheden voor het wintersportseizoen kunnen alweer in huis worden gehaald. Het is van belang om goed na te gaan of je uitrusting van vorig jaar nog helemaal up to date is.

Lees meer

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )