Skibroek

De winter staat weer voor de deur en een groot deel van de Nederlanders kijkt alweer uit naar de wintersport. Kan de skikleding nog een jaartje mee of is deze drastisch toe aan vervanging? Wie een nieuwe skibroek aan wil schaffen staat voor een lastige keuze, want kiest u nu voor een goedkope skibroek of juist voor wat een wat duurdere? En wilt u dit jaar een baggy model of juist een wat strakker exemplaar? Alles is mogelijk!


De meest klassieke skibroek is gewatteerd of op een andere manier geïsoleerd. Dit soort broeken is vaak lekker warm en waterdicht. Sommige mensen vinden gewatteerde broeken echter te warm en kiezen voor het dragen van een dunne  overbroek met daaronder een isolerende onderlaag. De kleding kunt u zo aangepassen op elke temperatuur, mits u beschikt over meerdere onderlagen in verschillende diktes.

 


 

 

Materiaal skibroek

De meeste skibroeken zijn gemaakt van polyester of nylon, met toegevoegde stoffen als coretex, sympatex of soortgelijke materialen. Hoe duurder de skibroek, hoe hoogwaardiger het polyester of type nylon. Duurdere skibroeken ademen goed en zijn vaak wind- en waterdicht. Of een skibroek waterafstotend is, is afhankelijk van de afwerking van de naden. Wanneer de naden van een broek aan de binnenkant getaped zijn, kunt u ervan uitgaan dat de broek waterdicht is.


Wijde of strakke skibroek?

Het model skibroek dat u kiest, is afhankelijk van smaak, maar ook van het doel waarmee u op wintersport gaat. Skiërs die van snelheid houden, kunnen het beste kiezen voor een strak model. Modieuze freestyle skiërs dragen vaak baggy skibroeken en echte avonturiers kiezen voor speciale bergsportbroeken.


Een strakke pasvorm is de nieuwe trend. Wie tijdens de wintersport niet alleen de show wil stelen met zijn of haar skitechnieken, maar ook met een skibroek volgens de laatste mode, doet er goed aan een broek aan te schaffen die wat strakker om het lijf zit. Deze trend is niet alleen weggelegd voor de dames, ook de heren moeten eraan geloven.
 

 

Foto:summerinlloretdemar.blogspot.com

Nieuws: Bereid je voor op het nieuwe wintersportseizoen!

De herfst is nog maar net begonnen en alle benodigdheden voor het wintersportseizoen kunnen alweer in huis worden gehaald. Het is van belang om goed na te gaan of je uitrusting van vorig jaar nog helemaal up to date is.

Lees meer

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )