Asics

 Het sportieve schoenen- en kledingmerk Asics staat voor de Latijnse spreuk ‘Anima Sana in Corpore Sano’. Oftewel: een gezonde geest in een gezond lichaam. Het van origine Japanse merk is te herkennen aan het streepdesign aan de zijkant van de vele sportschoenen, dat wereldwijd inmiddels bestempeld wordt als het handelsmerk van Asics.

Innovatie

Asics is in 1949 opgericht door de Japanner Kihachiro Onitsuka en behoort inmiddels tot de vijf grootste producenten van sportkleding en –accessoires. Dit heeft het merk te danken aan het feit dat innovatie altijd een belangrijk speerpunt is bij het produceren van nieuwe producten. In samenwerking met verschillende partijen zoals wetenschappers, topatleten en coaches produceert het merk keer op keer vernieuwende producten voorzien van nieuwste technologieën. Asics levert voornamelijk sportschoenen voor vrijwel iedere sport. Of het nu gaat om professionele hardloopschoenen, schoenen voor tennis, hockey, volleybal of korfbal; Asics staat bij vrijwel alle sporten bekend als een hoogstaand merk.

 

 

Asics instituut

In mei 1990 is het Asics Institute of Sport Science geopend in Kobe, Japan. In dit instituut werken de verschillende partijen samen aan de ontwikkeling van sportproducten. Op die manier maakt het merk sporten voor iedereen tot een verantwoorde bezigheid. Asics filosofie is namelijk dat iedereen dankzij sporten gezonder wordt en een beter leven heeft. Niet voor niets ondersteunt het merk vele nationale en internationale sportevenementen. Ons land kent ook een aantal topatleten die door Asics gesponsord worden.

 

Olympische Spelen

Asics is sinds de Olympische Winterspelen in 1994 officieel sponsor van de NOC*NCF. Het merk heeft ook contracten met de NeVoBo (de online portal van de Nederlandse Volleybal Bond) en de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Het merk verzorgt in ieder geval tot en met 2012 voor de exclusieve sportieve delegatiekleding van de Nederlandse Olympische- en Paralympische ploegen.

 

Asics hardloopschoenen

Asics is op dit moment een van de best verkochte merken op het gebied van hardloopschoenen. Vanwege de lichte schoenen en de goede technieken waarmee een goede demping gerealiseerd wordt, is de kans op blessures erg klein. 

Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )