Voetbalschoenen

Ben je een voetbalfan? Voetballen is een hype en een populaire sport voor veel mensen wereldwijd, en als echte voetballiefhebber moet je in het bezit zijn van je favoriete teamshirt, voetbalbroek en bijpassende sokken. Daar horen natuurlijk ook stoere voetbalschoenen bij! Ja, voetbalschoenen staan in de schijnwerpers bij deze sport. Als je een leuke en hippe voetbalschoen kiest, dan kun je eruitzien als een echte voetbalster op het voetbalveld of misschien wel op het voetbalplein bij je in buurt

Voetbalschoenen soorten

Voetbalschoenen zijn verkrijgbaar in diverse opvallende kleuren met een dynamisch design en een “coole” uitstraling. Veelgebruikte materialen zijn textiel, leder en vooral ook imitatieleder, dat flexibel, zacht en glad is. Ook is imitatieleder duurzaam en neemt het minder vocht op dan echt leer. Een ander innovatief materiaal is carbon vezel en wordt veelvuldig gebruikt voor voetbalschoenen. De carbon vezels zijn sterker, lichter maar tevens ook zeer soepel. Daarnaast is met name de zool een belangrijk aspect van de voetbalschoen. Een goede en stevige noppenzool bijvoorbeeld bevordert de grip op een zachte ondergrond en vermindert daardoor allerlei blessures. Ook zijn er tegenwoordig speciale schoenen voor kunstgras velden of voor zaalvoetbal.

 

Comfort voetbalschoenen

Een goede selectie van voetbalschoenen is van belang voor het comfort tijdens het voetballen. Als je de verkeerde schoenen kiest, dan zal dit impact hebben op jouw spel door het ongemak wat je ondervindt. Kies dus voetbalschoenen die comfortabel zitten en die passen bij je smaak maar vooral ook bij je populaire voetbaltenue!

 

Voetbalschoenen tips

- Kies een cool model naar je smaak.
- Kies een opvallende kleur in contrast met je voetbaltenue of sportkleding.
- Kies voetbalschoenen gemaakt van robuust, flexibel, zacht en duurzaam materiaal.
- Kies voetbalschoenen die prettig aanvoelen en je een goed gevoel geven.

- Kies voetlbalschoenen die comfortabel zitten en zorgen voor een goede ondersteuning bij het ??lopen en rennen.  
- Kies een zool passend bij de ondergrond; grasveld, kunstgrasveld, zaal , straat of strand. Er zijn verschillende soorten zolen beschikbaar voor elk type terrein.

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: De kleine helper

Een paar maanden geleden kwam de F50-voetbalschoen van Adidas op de markt. De schoen was speciaal omdat er een chip inzat, die de prestaties van voetballers meet. Om deze chip uit te lezen heeft de voetballer alleen maar een iPhone-app nodig; iedereen die voetbalt met deze schoenen kan dus gemakkelijk en snel zijn prestaties in de gaten houden en verbeteren.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )