Voetbalbroek

Voetbal is sinds jaar en dag de populairste sport in ons kikkerlandje. Met zoveel voetballers (man en vrouw) die elk weekend op het veld staan, is het belangrijk dat de voetbalkleding de sporters bevalt. Maar waar moet u op letten bij de aanschaf van zo’n voetbalbroek en hoeveel verschillende soorten zijn er eigenlijk?
 

Soorten voetbalbroek

Allereerst natuurlijk het meest duidelijke onderscheid: de voetbalshort en de lange voetbalbroek. De lange voetbalbroek is ideaal voor de koude, gure avonden op het veld. Er zijn voetbalbroeken speciaal gemaakt voor de winter- en herfstperiode met een lekkere voering aan de binnenkant. De pijpen van de lange broeken sluiten altijd goed af, zowel bij de dames- als bij de herenmodellen. Voor de mannen en vrouwen die iets minder kouwelijk zijn, zijn er de voetbalshorts. Deze komen tot net iets over de knie en geven de voetballer veel bewegingsvrijheid. Het kenmerk van deze broeken is de elastieken rand: de shorts zijn dankzij dit elastiek gemakkelijk aan te passen aan de verschillende lichamen. Bovendien zitten ze verder lekker ruim en zakken ze tegelijkertijd niet af. Voor de écht koude avonden is er nog een speciale oplossingen: sliding shorts! Deze strakke, korte broeken sluiten goed aan op uw lichaam en kunt u daardoor gemakkelijk onder een voetbalshort dragen voor extra comfort. 

 

Functionaliteit voetbalbroek

Het belangrijkste is dat de voetbalbroek- kort, lang of gevoerd- functioneel is. Hij moet de lichaamswarmte afvoeren zodat uw lichaam niet afkoelt, en tegelijkertijd beschermen tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Een stof die de lichaamswarmte snel genoeg afvoert en tegelijkertijd bescherming tegen regen en wind biedt, is kunststof. Deze stof is ook nog extreem licht waardoor u genoeg bewegingsvrijheid hebt. Bewegingsvrijheid die essentieel is voor dat ene geweldige doelpunt!

 

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: De kleine helper

Een paar maanden geleden kwam de F50-voetbalschoen van Adidas op de markt. De schoen was speciaal omdat er een chip inzat, die de prestaties van voetballers meet. Om deze chip uit te lezen heeft de voetballer alleen maar een iPhone-app nodig; iedereen die voetbalt met deze schoenen kan dus gemakkelijk en snel zijn prestaties in de gaten houden en verbeteren.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )