Voetbalshirts

Al flink wat jaren zijn voetbalshirts veel meer dan alleen maar een eerbetoon aan de club. Niet alleen fans dragen ze namelijk. De shirts zijn tegenwoordig zo interessant vormgegeven dat we ze eigenlijk kunnen zien als een fashion-statement. De materialen zijn steeds verfijnder geworden, wat ook komt door het intensieve sporten van de voetballers. Die willen steeds sneller kunnen rennen en steeds comfortabelere kleding aanhebben.

Voetbalshirts op de tribune

Maar niet alleen nieuwe voetbalshirts zijn populair als fashion-item. Zeker ook de shirts uit de jaren zeventig en tachtig kunnen nog op aardig wat vraag rekenen. Deze shirts hebben een fraaie retrolook, die veel mensen blijft aantrekken. Denk maar eens aan de groen-witgestreepte voetbalshirts van Celtic of natuurlijk de jaren zeventig versies van ons eigen oranje. Bij ieder EK of WK zie je nog aardig wat supporters met zo’n oud shirt op de tribune zitten.

 

 

Vertrouwde kleuren

Maar of het nu gaat om een nieuw of oud shirt, het leuke is dat de clubkleuren altijd een prominente rol spelen in het ontwerp van een shirt. Een club zal niet gauw van zijn oude vertrouwde kleuren afstappen. Die spelen immers een grote rol in de historie van een club. Daar moeten we wel bij zeggen dat de uit-tenues van clubs andere kleuren hebben, maar dat heeft - zoals bekend – een functionele reden.

Voetbalshirt Merchandising

De populariteit van voetbalshirts is de afgelopen tijd nog een extra gestegen door het gebruik van spelersnamen op de achterkant. Voor een echte fan is er immers niets mooiers dan met de naam van jouw held achterop een shirt te lopen. En dat hebben de clubs ook door. Er gaan zelfs verhalen rond dat het alleen al door de verkoop van merchandising erg interessant is om een Japanse voetballer naar de club te halen. Japanners zijn zulke fanatieke fans dat een speler zich puur op verkoop van merchandising schijnt terug te verdienen. Dat klinkt wel erg positief, maar het feit blijft dat voetbalshirts erg populair blijven.
 

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: De kleine helper

Een paar maanden geleden kwam de F50-voetbalschoen van Adidas op de markt. De schoen was speciaal omdat er een chip inzat, die de prestaties van voetballers meet. Om deze chip uit te lezen heeft de voetballer alleen maar een iPhone-app nodig; iedereen die voetbalt met deze schoenen kan dus gemakkelijk en snel zijn prestaties in de gaten houden en verbeteren.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )
Er is geen Voetbalshirts gevonden die voldoet aan de door u geselecteerde criteria.