Haal de schaatsen maar uit het vet!

De temperatuur daalt, het ijs groeit.. bij veel mensen begint het al te kriebelen: we kunnen deze week misschien wel schaatsen! In delen van het land kan er misschien dinsdag al geschaatst worden. Tijd om de ijzers uit het vet te halen dus!

Ijsgroeimodel

KNMI heeft een zogenaamd ijsgroeimodel ontwikkeld. In onderstaand plaatje is te zien wat de te verwachten ijsdikte is de komende dagen. Ook is de temperatuur op deze afbeelding zichtbaar. En we gaan een koude winterweek tegemoet! Het model is gebaseerd op Midden-Nederland, dus mocht je in het noorden of zuiden wonen, houd dan de website van je eigen ijsbaan in de gaten voor de actuele stand van zaken. 
 
 

Onderhoud schaatsen

Zorg dat je na het schaatsen je schaatsen goed onderhoudt. Dit betekent dat ze op een natuurlijke manier moeten drogen, en dus niet op de verwarming! Als ze opgedroogd zijn kunnen ze weer in het vet. Houd ook goed in de gaten of de ijzers nog scherp genoeg zijn en of er geen zogenaamde bramen in zitten. Dit zijn oneffenheden in de schaats. Hierdoor kan het schaatsen zeer vermoeiend worden en kan je zelfs vallen.
 
Veel schaatsplezier!
 
Bron afbeelding: KNMI

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: zondag 13 januari 2013
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )