Sportsokken

Over het algemeen wordt er bij het kiezen van sportsokken niet veel aandacht besteed aan de eigenschappen. Vaak wordt er gekozen voor een katoenen witte sportsok. Voor een normale gangbare recreatieve sportbeoefening is dat ook geen bezwaar. Echter, voor een intensief sportbeoefenaar is de keuze van een goede sportsok mede bepalend voor zijn of haar performance. Sportsokken kunnen namelijk zorgen voor een goede ondersteuning tijdens het sporten. Hierdoor krijgt de sporter minder last van blessures of andere onnodige sportpijn. Het is dan ook belangrijk een goede vergelijking te maken.

 

Sportsokken en lichaamsbelasting

De verschillende lichaamsdelen hebben bij veel sporten een zware belasting te voortduren. Bij het hardlopen bijvoorbeeld krijgt het lichaam bij iedere stap telkens een schok dat op meerdere plaatsen wordt opgevangen. Daarnaast verdragen de voeten de nodige spanning en wrijving tijdens het hardlopen. Ook bij schaatsen worden de voeten zwaarder belast. Naast het dragen van het lichaamsgewicht, zorgen de voeten ook voor het afzetten en het remmen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die aangeven dat een goede ondersteuning van de voeten essentieel is. Goede sportsokken kunnen daarbij helpen.

 

Eigenschappen sportsokken

De professionele sportsokken hebben speciale kenmerken die de kans verkleinen dat de sporter blessures oploopt. Het materiaal waarvan de sportsok is vervaardigd is zo’n belangrijk kenmerk. Het gaat dan enerzijds om het vochtabsorberend vermogen en anderzijds om voldoende ventilatie. Als de voeten op een goede temperatuur blijven en weinig last hebben van transpiratievocht, dan neemt de kans op het krijgen van blaren af. Het helpt ook als sportsokken goed om de voeten sluiten. Voor extra steun hebben professionele sportsokken daarom vaak een afzonderlijke rechter- en een linkersok. Voor de onderbenen is een goede elasticiteit van de sportsok van belang. Dit zorgt namelijk voor een goede bloedcirculatie.

 

   

 

Vergelijk soorten sportsokken

Het kiezen van de juiste sportsokken is dus niet alleen voor de professionele sporter. Het is zeer zeker aan te raden dat ook de amateur hier meer aandacht aan besteed, met name voor de eigen lichamelijke bescherming. Wij van Sportkledingonline.nl hebben voor u alle online sportsokken verzameld. In deze categorie vindt u de wat meer algemenere sportsokken. De specifieke sportsokken voor voetbal, hardlopen etc. vindt u bij de betreffende categorie. 

 

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: Hightech sportkleding op komst

Denkt u aan sportkleding, dan zult u niet meteen aan allerlei spannende elektronische functies denken. Maar dat kan gauw veranderen. Er zijn namelijk nieuwe ontwikkelingen die erop wijzen dat interessante gadgets op termijn in sportkleding verwerkt kunnen worden.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )