Sportschoenen

Wat voor sport je ook doet, meestal heb je speciale sportschoenen nodig. In deze categorie vindt u met name sportschoenen voor indoorsporten of fitness; een intensievere manier van bewegen bestaat bijna niet. Wilt u het effect van de fitnesstrainingen optimaliseren? Dan is het van belang dat u goede sportschoenen draagt die steun bieden waar u deze nodig heeft en die goed passen.

 

Hoewel fitness niet één bepaalde beweging is en activiteiten als spinning, pilates en steps ook onder de noemer ‘fitness’ vallen, zijn er een aantal kenmerken voor sportschoenen die voor iedereen van belang zijn. Een goede sportschoen voorkomt blessures! Allereerst is het natuurlijk van belang dat de schoen goed aansluit op uw voet. Het is belangrijk dat de schoen niet te ruim is: zowel bij de hiel als in de breedte moet hij goed aansluiten om blaren te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om er voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk ruimte overblijft. Zo kunt u bijvoorbeeld zooltjes in de schoen dragen.

 

 


Stabiliteit sportschoenen


De volgende stap is minstens even belangrijk: de stabiliteit van de schoen. Omdat fitness en andere indoorsporten erg afwisselende zijn, worden voeten en gewrichten vaak zwaar belast. Het is het dan erg prettig wanneer de schoenen beschikken over zijwaartse stabiliteit zodat u uw enkel niet kan verzwikken.
 


Erg belangrijk is ook dat de schoen beschikt over voldoende demping. De tussenzolen van de fitness en andere sportschoenen zijn vaak van dempend materiaal gemaakt zoals PU of EVA. De meeste grote merken als Nike, Ascis en Adidas hebben bovendien hun eigen specifieke dempingssystemen (Nike heeft bijvoorbeeld Nike Air).


Last van transpirerende voeten tijdens het sporten? Dan is het belangrijk om goed ventilerende sportschoenen aan te schaffen. Om zeker te weten dat de schoen goed ventileert, kunt u naar de materialen kijken. Is de schoen gemaakt van mesh nylon? Dan bent u zeker van een goed ventilerende schoen. Mesh nylon is namelijk een open geweven materiaal wat de warmte snel naar buiten leidt. 
 
 

Heeft u de ideale sportschoen gevonden? Dan is het slechts een kwestie van enkele muisklikken en ze liggen op de deurmat!

 

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: Hightech sportkleding op komst

Denkt u aan sportkleding, dan zult u niet meteen aan allerlei spannende elektronische functies denken. Maar dat kan gauw veranderen. Er zijn namelijk nieuwe ontwikkelingen die erop wijzen dat interessante gadgets op termijn in sportkleding verwerkt kunnen worden.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )