Bereid je voor op het nieuwe wintersportseizoen!

De herfst is nog maar net begonnen en alle benodigdheden voor het wintersportseizoen kunnen alweer in huis worden gehaald. Het is van belang om goed na te gaan of je uitrusting van vorig jaar nog helemaal up to date is. Zeker het bezit van de juiste skibril zorgt voor een veilige wintersportvakantie. Veel skiërs en snowboarders maken gebruik van een zonnebril, wat veel minder bescherming biedt en een stuk oncomfortabeler is. Ook ademende skikleding zorgt ervoor dat je zorgeloos op wintersportvakantie kunt gaan en uitgebreid van deze tijd kunt genieten.

Juiste skibril

Maar waar moet je precies op letten bij het aanschaffen van de juiste skibril? Je kunt advies inwinnen bij een gespecialiseerde sportwinkel en test verschillende brillen. Even naar buiten gaan is zeker een tip, kun je er goed doorheen kijken en zit hij lekker? Let ook dat je de goede maat te pakken hebt, niets zo vervelend als een skibril die te groot is. Kijk of je de lens van de bril kunt verwisselen. Mocht dit zo zijn is dit zeker een aanrader, zo kun je de bril aanpassen aan het weer. Ventilatieopeningen zijn ook altijd handig tegen het beslaan van je skibril. Een dubbele lens en anti-fog coating dragen hieraan bij.

Ademende skikleding

Tijdens je wintersportvakantie wil je het natuurlijk niet koud hebben. Als je net een ski-jas hebt gekocht van hoge kwaliteit wil je hier optimaal gebruik van maken. Een tip voor een heerlijk warm, maar niet zweterig, gevoel; draag geen katoen onder de jas. Toepassing van het drielagensysteem is ook een optie, maar hierbij gebruik van drie verschillende kledinglagen. Begin met functionele (thermo)onderkleding, ga verder met een isolerende tussenlaag (fleece trui) en kleed je lichaam af met een beschermende (water-, wind- en sneeuwdichte) buitenlaag. 
 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: vrijdag 5 oktober 2012
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )