Voetballers willen lichte sportkleding

Dat sporters zelfs op het hoogste niveau nog wel eens wat aan te merken hebben op de sportkleding waarin zij hun prestatie moeten leveren en hoe belangrijk deze kleding is voor hun prestatie, blijkt uit een recent nieuwsbericht. De spelers van misschien wel de beste voetbalploeg van dit moment, FC Barcelona, blijken namelijk ontevreden te zijn over hun nieuwe shirt. En dan niet over de kleuren, lijnen of over de shirtreclame die op hun borst prijkt tijdens wedstrijden, maar het is het gewicht van de sportkleding en de matige afvoer van zweet waar zij niet over te spreken zijn.

 

 

 

 

Volgens sponsor Nike moet het zogenaamde Dri-FIT systeem zweet snel doen verdampen en zorgen dat het shirt altijd droog en comfortabel zit. De sportkleding is gemaakt van gerecycled plastic. In elk shirt is het restmateriaal van zes plastic flessen verwerkt, om precies te zijn. Het geklaag over de shirts begon tijdens een serie wedstrijden die FC Barcelona in het kader van de voorbereiding op het huidige seizoen in de Verenigde Staten speelde. Dachten de spelers hier nog dat de extreme warmte de oorzaak was, terug in Spanje bleken de problemen nog niet opgelost.

 

Sportkleding; Proef op de som

Tijdens de wedstrijd tegen Valencia (2-2) besloot de club de proef op de som te nemen. Voorafgaand aan het duel en tijdens de rust werden de shirts gewogen. Waar de shirts voor de aftrap nog 200 gram wogen, bleek dit na 45 minuten al een halve kilo te zijn. Hierop nam de club direct contact op met Nike, dat direct toezegde het probleem op te gaan lossen en binnen twee weken shirts te leveren die wel aan de wensen van de topvoetballers zouden voldoen. Zo blijkt maar weer hoe belangrijk goede sportkleding is bij het neerzetten van topprestaties.

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: vrijdag 30 september 2011
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )