Tijd voor een winterse bosrit

De winter komt eraan en daarom wordt het de hoogste tijd voor jou en je paard om eens een gezellige bosrit te maken. Een reden om het toch niet te doen is vaak doordat de kou overheerst. Maar een echte ruiter laat zich toch niet afschrikken door een beetje sneeuw en wind? Hiervoor heb je alleen wel de juiste sportkleding nodig, want je wilt het immers niet koud hebben als je op het paard zit. Goede ruitersportkleding moet ook comfortabel zitten en functioneel zijn, anders trek je het niet aan. Toch is het voor zo’n bosrit niet geheel onverstandig om warmte te verkiezen boven bijvoorbeeld stijl. 

Fleece 

Een fleecevest hoeft niet heel flatteus te zijn, maar er zijn genoeg aanbieders van sportkleding die mooie fleecekleding maken waardoor jij er tijdens een ritje door het bos of door de sneeuw alsnog op je mooist uitziet. Als je het perfecte fleecevest hebt uitgekozen is het tijd om op zoek te gaan naar warme rijlaarzen. Er bestaan varianten die gevoerd zijn en daardoor je voeten heerlijk op temperatuur houden. Deze zogenaamde winterboots gaan goed samen met andere gevoerde kleding, zoals een rijbroek. 
 
 
 

Beschermende bodywarmer

Maar wat doe je het vooral de eerste paar minuten van je ritje koud hebt? Als je eenmaal lekker aan het rijden bent heb je het immers zo warm! Dan is een bodywarmer de oplossing. Als je deze over je fleecevest aandoet in plaats van een jas biedt dit nog steeds warmte, maar de kleding krijgt wel meer ruimte om te ademen. Een ander voordeel van een bodywarmer is dat dit kledingstuk ook bestaat in een beschermende variant waarbij een airbag wordt geactiveerd. Zo’n kledingstuk is zeker voor beginnende ruiters een aanrader, maar ook voor ervaren ruiters biedt de beschermende bodywarmer bescherming. 
 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: zaterdag 1 december 2012
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )