Sportkleding voor hardlopers

Wanneer je net begint met hardlopen, heeft u vanzelfsprekend sportkleding nodig die daarvoor geschikt is. Sportkleding moet comfortabel zitten. Dat wil niet zeggen dat de trui waarmee u ’s avonds comfortabel op de bank zit, even geschikt is voor een half uur rennen in de buitenlucht. Er zijn een aantal tips waar iedereen zijn of haar voordeel mee kan doen.
 
Vrouwen moeten bijvoorbeeld goed opletten of ze wel een goede, ondersteunende sport-bh dragen. Deze zou goed moeten zitten en mag zijn rek nog niet verloren hebben. De meeste sport-bh’s moeten vervangen worden na een kleine honderd wasbeurten, maar ook wanneer uw gewicht aanzienlijk verandert. En voor beide seksen geldt het advies: trek niet sportkleding aan. Wanneer u eenmaal opgewarmd bent tijdens uw training, ligt de gevoelstemperatuur al snel flink wat graden hoger dan de buitentemperatuur. Wanneer de buitentemperatuur boven de 12 graden Celsius ligt, kunt u daarom waarschijnlijk prima toe met een t-shirt en korte broek.

 


 

Gespecialiseerde sportkleding

Wanneer u vaker sport en merkt dat het een vast onderdeel begint te worden van uw nieuwe en gezonde ritme, zult u waarschijnlijk willen investeren in gespecialiseerde sportkleding voor hardlopers. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van katoenen sportkleding synthetische stoffen, zoals CoolMax of Dri-Fit, die vocht wegvoeren van uw huid. U zult het comfort, zeker wanneer uw sessies langer worden, ongetwijfeld weten te waarderen. Ook is het een goed idee om in plaats van 100 procent katoenen sokken gespecialiseerde hardloopsokken te dragen met daarin synthetische stoffen verwerkt. Deze helpen blaren te voorkomen. 
 

 
Sportkleding is genieten

Kortom: draag niet teveel bij het hardlopen, maar bent u van plan vaker te sporten, dan profiteert u zeker van gespecialiseerde sportkleding. Een hardloopshirt is lichter en zit comfortabeler dan een gewoon katoenen t-shirt en voert bovendien vocht veel beter af. Gecombineerd met een goede sport-bh voor vrouwen, hardloopsokken en uiteraard goede, niet versleten hardloopschoenen zorgt dit ervoor dat een stukje hardlopen puur genieten is.

Kijk hier naar d speciale sportkleding voor het hardlopen.

 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: woensdag 12 oktober 2011
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )