Sportkleding Olympische en Paralympische Spelen

Sporters tijdens Olympische en Paralympische Spelen zien er tijdens de openingsceremonie hetzelfde uit. Ook als er in teamverband wordt gepresteerd is de kleding op elkaar afgestemd. Kiezen de sporters de outfits zelf of is het verplicht? En mogen ze de sportkleding houden?

NOC*NSF

Volgens het NOC*NSF zijn alle leden van de Nederlandse teams verplicht zich op ‘uniforme wijze’ te kleden. Gelukkig hoeven de sporters niet zelf naar het winkelcentrum om dit uit te zoeken. De sportorganisatie voor een kwalitatief hoogwaardig sportief en representatief kledingpakket. Belangrijk is dat er geen enkele vorm van reclame is toegestaan. De kleding moet worden gedragen vanaf 9 dagen voor de Spelen tot en met 3 dagen na de dag van de huldiging.

 

 

Uitzondering

Alleen als een teamlid om sporttechnische redenen de sportkleding niet kan dragen, wordt er een uitzondering gemaakt. Wel moet er een schriftelijk verzoek worden ingediend bij het NOC*NSF. Dus als je tijdens het kogelstoten uit je verplichte sportshirt scheurt omdat deze te strak zit, kun je een alternatief regelen als deze wordt goedgekeurd door de sportorganisatie. 

Kleuren, logo’s en symbolen 

Natuurlijk bevat de sportkleding van het Nederlandse team de kleur oranje. Zo droegen de sporters oranje broeken of oranje jasjes. Ook droeg iedereen een oranje bloem. Dit jaar is er daarnaast gekozen voor de kleuren zwart en wit. Het is verplicht om het logo van het Olympisch of Paralympisch team te dragen op de in het protocol aangegeven plaatsen. 

Kledingpakket houden

Nu de Olympische en Paralympische spelen zijn afgelopen mogen de sporters en hun begeleiders, die ook verplichte outfits dragen, hun kledingpakketten houden. Deze mogen alleen niet op commerciële wijze worden gebruikt, waar het NOC*NSF grote waarde aan hecht. Dus als de sporters in advertenties voorkomen, mogen ze niet de kleding dragen die ze aan hadden tijdens de Spelen. 

 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: donderdag 13 september 2012
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )