Sportkleding 46664

Vanaf november kunt u de sportkleding van het merk 46664 bestellen. Doet de getallenreeks een belletje bij u rinkelen? Het merk 46664 staat voor het gevangenisnummer van de oud-president van Zuid-Afrika.


Het merk is in augustus al gelanceerd in Johannesburg maar zal vanaf november ook via internet te verkrijgen zijn. Het is een initiatief van de Nelson Mandela Foundation en een deel van de opbrengsten zal dan ook naar deze stichting gaan die het bewustzijn en de preventie van HIV en aids wil vergroten.
 

Sportkleding van Mandela
 

Nelson Mandela kwam als 466e gevangene aan op Robbeneiland in 1964: zo kwam hij aan zijn gevangenisnummer. Hij verliet het gevangenis-eiland in 1990. De sportkleding van het merk is te herkennen aan het ‘46664’-logo of een handpalm. De kleding is geïnspireerd op de vrolijke Zuid-Afrikaanse kleuren als rood, groen, blauw en geel. Bovendien wordt er in de kledinglijn, vooral voor de vrouwen, veel gebruik gemaakt van de traditionele prints en motiefjes.
 

Sportkleding en het WK
 

De 46664-collectie bestaat uit betaalbare sportkleding: het idee is dat iedere gemiddelde Zuid-Afrikaan zich de kleding van 46664 kan veroorloven. Adidas startte naar aanleiding van het WK Voetbal dat in Afrika gehouden werd de Unite Mzansi Unite-campagne en ontwierp de voetballen voor het WK. Een originele voetbal van het WK heeft Adidas onlangs overhandigd, samen met het opgehaalde geld voor de Nelson Mandela Foundation. Op dit moment liggen er plannen op tafel om vanaf 2012 de internationale verkoop te starten voor 46664. De lancering van het kledingmerk als een internationaal merk, zou een primeur betekenen voor Zuid-Afrika. Het merk is in 2002 opgericht.

 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: dinsdag 18 oktober 2011
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )