Speciale veters voor hardloopschoenen

Waar het gaat om hardloopschoenen is de markt voortdurend in ontwikkeling. Steeds betere materialen, steeds lichter, steeds meer ondersteuning. Niet zo vreemd natuurlijk, want voor het maximale hardloopresultaat zijn de juiste materialen absoluut noodzakelijk. Maar waar hardloopschoenen per seizoen beter en hoogwaardiger worden, blijven de veters in hardloopschoenen vaak gewoon standaard. Dat is jammer, vindt Mr. Lacy. Het vetermerk bracht daarom de ‘Runnies’ op de markt. Deze onderscheiden zich van ‘gewone’ veters doordat ze extreem licht en dun zijn, waardoor de hardloper zich nog lichtvoetiger voortbeweegt en betere resultaten kan behalen.

 

 

 

Materiaal veters hardloopschoenen

Mr. Lacy heeft de Runnies voorzien van een hydrofobe coating, die ervoor zorgt dat de veters geen regenwater absorberen en hun oorspronkelijke gewicht en omvang behouden tijdens het lopen in een regenbui. De lagere elasticiteit van de 100 procent polyester Runnies ten opzichte van traditionele veters zorgen voor meer stabiliteit. De Mr. Lacy Runnies zijn inmiddels verkrijgbaar in tien modekleuren, die matchen met iedere hardloopoutfit. De lengte van de veters is 120 centimeter, wat geschikt is voor iedere hardloopschoen.

 

 

Op het gebied van veters zijn overigens vaker verrassende innovaties te zien. Zo brengen meerdere fabrikanten tegenwoordig glow-in-the-dark veters op de markt. Reuze hip in een discotheek of andere uitgaansgelegenheid, maar doordat ze nagloeien in het donker ook nog eens veiliger voor mensen die na zonsondergang een stukje gaan hardlopen. In dezelfde categorie zijn ook reflecterende veters een veilig accessoire, door hun vermogen om vooral in het licht van tegemoetkomende auto’s en fietsers goed zichtbaar te zijn. Een trend die ook zeker niet onvermeld mag blijven, is het gebruik van twee kleuren veters tegelijk, bijvoorbeeld blauw en rood. Dit is niet zozeer veiliger of lichter natuurlijk, maar met name onder scholieren een populaire manier om hun sportschoenen verder op te vrolijken.

 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: donderdag 19 januari 2012
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )