Schone sportkleding

Weet u waar uw sportkleding gemaakt is en wat voor processen het doorlopen heeft voordat het bij u in de kast is gekomen? Volgens “Dirty Laundry”, een rapport van Greenpeace, werken Nike, Puma en Adidas samen met fabrieken in onder andere China die hun giftige afvalwater lozen in rivieren waar de lokale bevolking hun drinkwater en vis uit haalt.

Gezonde sportkleding

Voordat u uw sportkleding van deze merken weggooit: zowel Nike als Puma en Adidas hebben in officiële verklaringen gezegd dat ze vóór 2020 de lozing van gifstoffen van hun fabrieken zullen beëindigen ten behoeve van de natuur en de volksgezondheid.


Puma ging in juli 2011 als eerste om en heeft beloofd ervoor te zorgen dat de dump van dit vervuilende water uiterlijk 2020 gestopt is en er ook geen giftige stoffen meer in de sportkleding verwerkt worden. Een aantal maanden later ging Nike, het grootste merk voor sportkleding, overstag. Adidas kon toen natuurlijk niet meer achterblijven. Het merk van de swoosh heeft beloofd dat het van al zijn textielfabrikanten eist dat de gifstoffen niet meer in het milieu terechtkomen.
 

De toezeggingen van de drie sportkledingmerken is onderdeel van de Detox-campagne van Greenpeace. Ook de op één na grootste kledingketen H&M met fabrieken in China heeft onlangs beloofd te stoppen met de lozing van giftige afvalstoffen. Als drager van sportkleding van Nike, Puma of Adidas kunt u zich sinds kort dus trots voelen. Er zijn namelijk nog talloze andere merken die op een milieuvervuilende manier hun sportkleding produceren en hier waarschijnlijk niet direct mee stoppen. Beter genezen dan negeren.

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: donderdag 6 oktober 2011   Bron: Waslijn.com
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )