Samenwerking Converse en Gorillaz

Veel mensen kennen Converse als een hip merk, bekend geworden met de gympen van All-Stars. De veterschoenen zijn, vooral onder jongeren, nog steeds razend populair. Er komt echter ook veel kwalitatief goede sportkleding van Converse. Hoewel dit een relatief onbekende kant van Converse is, is deze wel uitgebreid.
 

Bundeling van krachten

De wereldwijd beroemde band Gorillaz is gaan samenwerken met een wereldwijd bekend merk voor sportschoenen: Converse. Het eindresultaat? De Gorillaz Chuck Taylor All Star- collectie, bestaande uit vier modellen. Op 1 december 2011 hebben de twee hun samenwerking gevierd in de beroemde 100 Club, in London.

 


 

Camouflageprint

Een voorbeeld van een schoen uit deze muzikale collectie is de schoen met camouflageprint. Deze print werd gebruikt voor de bijzonder goed verkochte debuut cd van de Gorillaz. De camouflageprint komt terug in de gehele All-Star-schoen. Naast dit sprekende voorbeeld zijn er dus nog drie andere modellen. Deze worden echter pas in februari 2012 onthuld omdat er nu nog aan gewerkt wordt. 
 

Converse sportschoenen

Converse heeft eerder samengewerkt met grote namen om een sportschoen te maken. Zo is er de Jack Purcell-collectie. Purcell was een beroemd badmintonspeler in Amerika. Ook is er samen gewerkt met John Varvatos, een belangrijke modeontwerper.
 

Muzikale samenwerking

De samenwerking met Converse ging echter verder dan de sportschoenen en werd zelfs muzikaal. Samen met artiesten en zangers Kid Cudi en Rostam Batmanglij produceerden Gorillaz een hit: All Summer. Het debuutalbum “Gorillaz” bestaat inmiddels tien jaar. Dit moest natuurlijk gevierd worden en dat is gedaan met het verzamelalbum ‘Singles Collection: 2001-2011’. Dit album is op 28 november verschenen.

 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: donderdag 8 december 2011
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )