Rabobank geen wielersponsor meer

Rabobank stopt per 31 december 2012 met het sponsoren van professionele wielerploegen. Voor de dames en de heren geldt dat zij voor volgend jaar op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. De reden voor dit besluit is, zo meldt de bank in een persbericht, de verschijning van het rapport van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA. Dit dossier bevat verklaringen van 26 personen over het dopinggebruik van Lance Armstrong. Ook is er bewijs dat er doping werd gebruikt onder de Rabobank-ploeg.

Pijn in het hart

Lid van de raad van bestuur van Rabobank Bert Bruggink vertelt: “Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren.”

 

Marianne Vos

De wielerploeg van oud-sponsor Rabobank gaat komend seizoen wel een doorstart maken, maar dan zonder de naam van de bank op de sportkleding. Dit houdt in dat de ploeg een ‘white label-ploeg’ wordt genoemd. De amateursport, jeugdopleiding en het veldrijden kunnen nog wel steun verwachten van de sponsor. Ook olympisch- en wereldkampioene Marianne Vos kan tot de Olympische Spelen van 2016 steun verwachten.


Koninklijke Nederlandse Wielren Unie

Tegenover de NOS maakte KNWU-voorzitter Marcel Wintels duidelijk het heel erg te vinden dat de sponsor heeft besloten om te stoppen. “Dit is een vreselijke klap, maar dat was het rapport van de USADA natuurlijk al”, verklaarde hij. De bank steunde het wielrennen sinds 1996 en de ploeg won met renners als Michael Boogerd, Erik Dekker, Oscar Freire en Dennis Mentsjov 24 ritten in de Tour de France.
 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: woensdag 7 november 2012
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )