Puma sportkleding gaat groen

Het wereldwijd bekende sportmerk Puma, gaat voor groen. In juli van dit jaar zwichtte Puma al onder druk van Greenpeace. Greenpeace wilde dat Puma alle giftige en schadelijke stoffen uit het productieproces zou verwijderen. Naast Puma gingen ook Nike en Adidas overstag.

Biologische sportkleding

Na deze recentelijke beslissing om meer aandacht aan het milieu te besteden, gaat Puma verder met de groene productie van haar sportkleding. Niet alleen zullen de giftige stoffen uit het productieproces verdwijnen, het merk gaat ook onderzoeken of ze volledig biologisch afbreekbare producten kan produceren.

 

 

Duurzame route

De resultaten van het “Environ-mental Profit & Loss Account”-rapport werden afgelopen mei bekend gemaakt. Uit dit rapport over de duurzame koers van Puma volgt het nieuwe duurzaamheidsbeleid EP&L. Zeitz, de toenmalige directeur van Puma, stelde dat dit nieuwe duurzaamheidsbeleid ook écht een verschil zou maken in hoe fabrikanten als Puma het ecosysteem zullen beïnvloeden. Critici stellen dat dit beleid geen enkele invloed zal hebben op hoe de schoen of het shirt wordt afgebroken.

Schoenen begraven

Met het initiatief voor biologisch afbreekbare producten wordt deze lijn doorgezet.
De huidige directeur, Franz Koch, benadrukt dat het voor het grootste gedeelte gaat om shirts en schoenen. Deze kunnen aan het eind van hun Latijn worden versnipperd, of begraven in de tuin. Er wordt echter ook gekeken naar de mogelijkheid voor recycling. Het idee om van de oude schoenen andere, nieuwe producten te maken, wordt ook onderzocht.

 

Afgelopen juli werden er nog zo’n vijftig werknemers in een fabriek van Puma onwel door de giftige stoffen waar ze mee werkten. Ze ademden onder andere lijm en tolueen in; de laatste stof leidt tot misselijkheid.
 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: dinsdag 29 november 2011
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )