Nieuwe schoen schockeert

Voor de harde lopers heeft het Japanse sportmerk Mizuno heeft een wel heel bijzondere hardloopschoen op de markt gebracht. De Wave Prophecy, de naam voor de nieuwe schoen, helpt de renners hun records en prestaties te verbeteren.

 

Schokdemping

Hoe? Onder meer door de mechanische tussenzool; in plaats van de normale Eva-tussenzool, zitten er twee Infinity Wave platen boven elkaar om zoveel mogelijk te dempen. De twee platen zijn verbonden door speciale ‘paaltjes’ die zoveel mogelijk beweging dempen. Een voorbeeld: u trekt de nieuwe schoenen aan en u rent er mee weg. Op het moment dat uw hak de grond raakt, wordt uw energie door deze dempingstechnologie door de hele schoen verspreid. Hierdoor ervaart u een bijzondere afwikkeling op het moment dat uw voet de grond raakt. Niet geheel onbelangrijk; door deze bijzondere techniek, vindt er ook veel energieteruggave plaats.

 

 

Voor wie

Door deze demping en energieteruggave is er bijna geen blessure meer mogelijk. Het spreekt voor zich dat de Wave Prophecy is ontwikkeld voor de fanatieke hardloper die veel waarde hecht aan goed schoeisel. Maar wie hecht daar nou geen waarde aan?
De Wave-platen die verantwoordelijk zijn voor de geweldige demping zijn er in veel verschillende vormen zodat iedere renner optimaal geniet in de schoenen. Zo is er de Compact Wave voor renners met stabiliteitsproblemen. De Double-Fan Wave houdt de enkel goed stabiel.

 

Mizuno

Mizuno is in 1906 opgericht in Osaka, Japan. In die tijd was het nog een ‘gewone’ sportzaak.  Pas vanaf 1911 producueert het Japanse merk eigen producten. Het merk focust zich voor de Europese markt vooral op voetbal, atletiek, volleybal en honkbal. 

 

Foto: run2day.nl
 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: donderdag 17 november 2011
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )