Lawine-airbags niet aan te slepen

Nu de winter echt voet aan de grond heeft gezet, beginnen de skikriebels weer te komen bij de wintersportliefhebbers. Het wintersportseizoen is net goed en wel van start en er is al een echte stormloop op lawine airbags. Europa is in de ban van de airbag die je leven moet redden bij een lawine. Bij de verschillende merken die de airbag leveren, loopt het dan ook storm. Bijvoorbeeld bij Mammut: de volledige productie van 12.000 airbags was binnen de kortste keren verkocht. Het bedrijf kan de lawine airbag niet meer leveren.
 
Alle grote merken die de lawine airbags verkopen, kampen met terughoudende leveringen. Er is veel vraag naar de lawine rugzak, maar de economische crisis zorgt ervoor dat de productie van de airbags niet oploopt. Het risico om grote voorraden aan te halen, is te groot voor de merken. Dat betekent dat de skiër of snowboarder de dupe wordt van het tekort aan lawine airbags. 
 

Bewust worden van lawinegevaar 

 
Na het ongeluk van Prins Friso is de wintersportliefhebber bewuster geworden van het lawinegevaar en de enorme risico’s die het off piste skiën met zich mee kan brengen. Daarnaast zijn wintersporters zich ook bewuster van het feit dat een skiër off piste voorzorgsmaatregelen moet nemen. Vandaar dat skiërs naar de winkel zijn gesneld om de lawine airbag aan te schaffen. Ook andere lawine safety producten zijn in trek. De lawinepieper, sneeuwschep en sonde maken de uitrusting compleet en zorgen ervoor dat de overlevingskans met 90 procent stijgt. Een goede uitrusting en het juiste materiaal kunnen dus je leven redden. Daarnaast is het van groot belang de waarschuwingen voor lawines niet te negeren als je off piste wil gaan skiën en veilig de berg wil afdalen.

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )