Hardlopen in een Nike Bomber Jacket

Bij een Bomber Jacket denk je waarschijnlijk niet aan een hardloopjack, maar aan het jack dat oorspronkelijk ontworpen is voor Amerikaanse gevechtspiloten. Het bomberjack had een oranje binnenkant. Zo konden de piloten de jas binnenstebuiten aantrekken als ze een noodlanding moesten maken op zee en vielen ze dus beter op.  Had je in de jaren 80 en 90 een Bomber Jacket? Dan hoorde je er, vooral als tiener in de gabbercultuur, helemaal bij. Nike blaast het jack nieuw leven in. Voor de hardloper die er net even wat anders uit wil zien dan de rest. Het sportartikelenmerk heeft een stoer hardloopjack ontworpen, dat gebaseerd is op het traditionele Bomber Jacket. De Nike Bomber Jacket is zowel in vrouwen- als mannenuitvoering te verkrijgen. 

 

 

Door weer en wind hardlopen

Afgezien van het modieuze aspect van het hardloopjack is de jas de functionaliteit zelve. Run2Day meldt dat het zogenaamde ‘Storm Fit’ materiaal de basis is van de jas. Door dat materiaal worden wind, regen en sneeuw afgeweerd, zodat je niet doorweekt thuiskomt na het wekelijkse hardloopuurtje. Daarnaast is er aan de binnenkant van de voorkant van het Bomber Jacket een Sphere laag aangebracht. Die laag zorgt er voor dat het jack nog beter beschermd is tegen de wind. Aan de achterkant zit een ventilatieopening. Dit zorgt er voor dat de kou niet binnenkomt, maar de warmte wel naar buiten kan. 
 

Het idee van een Bomber Jacket

De gedachte van de Bomber Jacket wordt in ere gehouden. Het principe is namelijk nagenoeg hetzelfde. Het Bomber Jacket bezit namelijk veel vulling, om de drager warm te houden. Bij de door Nike ontworpen Bomber Jacket is de vulling bedoeld om de regen en wind buiten de deur te houden. 
 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: zaterdag 19 januari 2013
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )