GEL-technologie Asics bestaat 25 jaar

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de GEL-technologie van Asics heeft het sportmerk de internationale topfotograaf Bart Oomens onlangs uitgenodigd om een iconische foto te maken van deze revolutionaire technologie.

 

Oomens voor Asics

De fotograaf die bekend staat om het analyseren van objecten, fotografeerde één schoen. De GT-2160 van Asics vond hij het belangrijkst omdat deze serie sportschoenen als eerste gebruik maakte van de GEL-technologie. Deze serie is momenteel de meest populaire hardloopschoon wereldwijd.

 

Primeur sportkleding-merk

Het Instituut voor Sportwetenschappen van Asics was in 1986 de eerste met de ontwikkeling van de inmiddels bekende en veel gebruikte GEL-technologie. De eerste modellen sportschoenen waar deze technologie in werd verwerkt waren de GT-II en Gel-Freaks α (alfa). De GEL-technologie is bekend geworden dankzij het ongekende dempingssysteem en de daaraan gekoppelde hogere prestaties die sporters vervolgens leverden. De dempingslaag in de sportschoenen is inmiddels niet meer weg te denken uit de sportwereld.

 

 

Filosofie technologie

De GEL-technologie is verwerkt in verschillende delen van de schoenen. De demping is op bepaalde plekken namelijk essentieel. Zo zijn de hiel en de bal van de voet de belangrijkste plekken voor demping, omdat sporters hier op ‘landen’. Bovendien is het van belang dat de afwikkeling van de voet als deze neerkomt, wordt gesteund. De schok wordt verdeeld door de technologie door de verticale krachten om te zetten in horizontale krachten. Dit proces beschermt de gewrichten en verkleint daarmee de kans op blessures. 

 

Asics is vanaf de oprichting in 1949 al bezig met innovatie, prestatie en wetenschap. Tegenwoordig is de GEL-technologie een onderdeel van Asics Impact Guidance System(I.G.S), een dempingssysteem wat in alle sportschoenen van Asics verwerkt wordt.

 

Foto: Prorun.nl

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: woensdag 2 november 2011
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )