FC Twente in conflict over sportkleding

FC Twente heeft al geruime tijd problemen met de sportkleding. De club uit Enschede sloot afgelopen zomer een vijfjarig contract af met het in Zwitserland gevestigde bedrijf Burrda, leverancier van sportkleding en sportschoenen. FC Twente is echter zeer ontevreden over de trage bezorging van Burrda. De lucratieve deal levert de bekerwinnaar uit Nederland 1 miljoen euro op, maar inmiddels ook een berg zorgen.

 

De levering van zowel wedstrijd- als trainingskleding loopt behoorlijk achter. Dit heeft tot gevolg dat de spelers van FC Twente er slordig bijlopen. Zo dragen ze oude trainingspakken met afgeplakte merknamen. “Het is schandalig wat hier gebeurt”, zegt Alexander Mulder van Piri Sport tegenover TC/Tubantia. Piri Sport is behalve groothandel en importeur van sportkleding ook specialist in het produceren van sportkleding. “Ik schaam me voor mijn branchegenoten die hun vak blijkbaar niet verstaan.”

 

Foto: voetbalprimeur.nl 

Sportkleding ruilen

Na de bekerwedstrijd tegen vv Zwaluwen en het Europa League-duel met Wisla Kraków mochten de spelers van de eerste selectie van FC Twente niet hun shirtje ruilen met spelers van de tegenpartij. Vervangende exemplaren waren immers niet voorhanden. Het probleem met de sportkleding treft ook de jeugdelftallen van FC Twente. Zij dragen ondertussen kleding van andere fabrikanten.

Productie van sportkleding

Het feit dat Burrda geen eigen collectie heeft en over een slechte website beschikt, is volgens Mulder een belangrijke aanwijzing voor het probleem. FC Twente had volgens hem beter vooronderzoek moeten verrichten voordat de club met de Zwitserse fabrikant in zee ging. “Er zit veel geld achter deze deal, maar daar koop je in dit geval weinig voor. Het maken van sportkleding is een specialiteit. Je moet van A tot Z weten hoe je alles moet regelen.”

 

Burrda heeft de Twentse voetbalclub beloofd voor eind oktober alle sportkleding te leveren. Zo niet, dan zal FC Twente zich voor de rest van het seizoen laten aankleden door een ander sportmerk.

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: woensdag 26 oktober 2011   Bron: voetbal.tctubantia.nl
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )