De kleine helper

Een paar maanden geleden kwam de F50-voetbalschoen van Adidas op de markt. De schoen was speciaal omdat er een chip inzat, die de prestaties van voetballers meet. Om deze chip uit te lezen heeft de voetballer alleen maar een iPhone-app nodig; iedereen die voetbalt met deze schoenen kan dus gemakkelijk en snel zijn prestaties in de gaten houden en verbeteren.

Vergelijken met de sterren


Als aanvulling op en opvolger van de F50-voetbalschoen, is Adidas nu gekomen met een miCoach Football-app. Deze app werkt samen met de miCoach-chip. Dit is de chip die in de F50-voetbalschoenen zit. De slimme applicatie verzamelt allerlei verschillende gegevens en statistieken op het moment dat jij het veld op rent!


Zo krijg je bijvoorbeeld informatie over je bereikte topsnelheid, het aantal sprints dat je hebt afgelegd en de totale afstand die je hebt afgelegd. Op die manier kun je je vergelijken met alle topvoetballers over de hele wereld! Kun je even hard rennen als Lionel Messi?

 

 


Deel de prestaties

Erg handig is de mogelijkheid om alle informatie te delen. Alle gegevens die over je prestaties worden verzameld, kun je namelijk delen met iedereen: van je beste vrienden tot de hele wereld.  Het wereldwijd bekende sportmerk heeft twee jaar gedaan over de ontwikkeling van de schoen om de chip foutloos uit te werken. 


Adidas heeft al eerder een algemene versie van de miCoach-app uitegebracht. Deze had minder mogelijkheden dan de huidige app en was voor alle sporten bedoeld. Omdat de nieuwe app volledig gericht is op het voetbal, zal het de voetballers ook kunnen helpen bij het verbeteren van hun trainingen.

 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: woensdag 25 januari 2012
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )