Beste hardloopschoenen

We bewegen nog steeds te weinig. Sterker nog, het aantal mensen met overgewicht is de afgelopen twintig jaar verdubbeld, zo blijkt uit een onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Tijd om meer te bewegen en te sporten! En met zo’n zachte winter is hardlopen natuurlijk ideaal

Muziek in je oren

Start het nieuwe jaar rustig en bouw het hardlopen langzaam op. Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Ga dan samen met een hardloopmaatje op pad of zet wat leuke muziek op je mp3-speler. Tegenwoordig zijn er ook speciale hardloopprogramma’s die je van muziek en een trainingsschema voorzien.

Hardloopkleding

Zeker in deze donkere en koude dagen is het verstandig om sportkleding te dragen die zowel reflecterend als warm is. Maar het belangrijkst zijn misschien wel de hardloopschoenen. Hardlopen kan immers belastend zijn voor je enkels en knieën. Een investering waard dus. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een hardloopschoen?

 

Demping en pasvorm hardloopschoenen

Trillingen tijdens het hardlopen kunnen zorgen voor blessures. Voor beginnende hardlopers is de demping dus in ieder geval van groot belang. Ben je een ervaren loper? Pas je hardloopschoen dan ook aan op de wijze waarop je loopt (naar binnen of naar buiten). Bovendien heb je voor lange afstanden andere schoenen nodig dan voor sprint. Let er sowieso altijd op dat de vorm goed aansluit op jouw voet.

Beste hardloopschoen van 2011

Een veilige optie lijkt de Asics GT 2160 te zijn. Asics heeft eind 2011 namelijk de ‘Editor’s Choice award’ gewonnen. De award wordt jaarlijks uitgereikt door het tijdschrift Runner’s World Magazine. Dit jaar ging de award naar de Asics GT 2160 vanwege de perfecte voetomvattende pasvorm, de rotsvaste stabiliteit en de zachte demping.

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: woensdag 11 januari 2012
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )