Aegon na 2014 geen hoofdsponsor Ajax meer

De Amsterdamse voetbalclub Ajax moet voor 2014 op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Aegon stopt namelijk met het financieren van de club en in dat jaar verdwijnt de naam van de sportkleding. Het is daarna niet helemaal afgelopen, want het verzekeringsbedrijf blijft nog wel minimaal twee jaar verbonden aan Ajax. Dat maakte beide partijen maandag 12 november bekend.  Het bedrijf heeft dan ruim zeven jaar als hoofdsponsor van de Amsterdammers gediend en betaalt sinds 2008 tussen de tien en twaalf miljoen euro. Dat meldt NUsport op haar website. 

 

Verandering financiële wereld

Directeur communicatie van Aegon, Jan Driessen, meldt op dezelfde website: “We hebben met Ajax afgesproken dat Aegon ook een zesde seizoen als shirtsponsor aan Ajax verbonden blijft.” Volgens Driessen was het Aegon die het contract graag wilde aanpassen. “Het huidige contract met Ajax sloten wij in oktober 2007. Sindsdien is de wereld behoorlijk veranderd, met name de financiële wereld”, legt hij uit. Volgens het verzekeringsbedrijf was het nodig om de juiste afspraken te maken over hoe de voortzetting van het contract er uit kwam te zien. 
 
 

Vorig jaar

Vorig jaar speelde er bij Aegon al twijfels over de voortzetting van het contract met Ajax. Driessen zei toen: “Toen we Ajax hebben omarmd, waren de vooruitzichten zo anders. We dachten dat we zo groot zouden worden en de wereld zouden veroveren. Dat doen we hier en daar ook, maar het tempo is heel anders geworden. Nu zouden we dat niet meer gedaan hebben.” Toch werd Ajax vorig jaar vorig jaar voor de 31e keer landskampioen in de Eredivisie. Of dat dit jaar ook gaat lukken is nog maar de vraag, momenteel staat de Amsterdamse club op de vierde plaats terwijl er twaalf wedstrijden zijn gespeeld.  
 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: zondag 18 november 2012
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )