Fietshelm

Nederland wordt steeds drukker als het gaat om het aantal fietsers en wielrenners. Een valpartij is zo gemaakt en de aanschaf van een fietshelm is dus zeker geen overbodige luxe. Als wielrenner bent u met uw snelheid een zwakke weggebruiker. Bij een val kan een fietshelm hersenletsel behoorlijk verminderen of in sommige gevallen zelfs uw leven redden. Wel moet u bij het kopen van zo’n helm een paar belangrijke zaken in acht nemen.

 

De meeste fietsspecialisten hebben een ruim assortiment aan fietshelmen en er is tegenwoordig voor iedereen wel een fietshelm te vinden die comfortabel zit of een leuk uiterlijk heeft. Maar uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste. De fietshelm moet vooral veilig zijn en van goede kwaliteit. Let daarom goed op de pasvorm en het materiaal waarvan de helm gemaakt is. U doet er verstandig aan een fietshelm te kopen die gemaakt is van lichte materialen, zodat u er tijdens het fietsen geen last van heeft. Koopt u een helm binnen de EU, let er dan op dat hij voldoet aan de norm EN 1078.

 

 

 

Opvallende fietshelm

Een fietshelm moet goed op zijn plek blijven zitten, en mag niet verschuiven. Daarom zijn fietshelmen voorzien van riempjes aan de zijkant die u onder uw kin vastmaakt. Deze riempjes moeten rond uw oren zitten. Als u met uw hoofd schudt, mag de helm niet verplaatsen. Behalve de materialen, het gewicht en de ventilatie moet u voor extra veiligheid ook letten op de kleuren van de fietshelm. Sommige helmen zijn voorzien van reflecterende strips en hebben een felle kleur. Hierdoor valt u, vooral als u nog wel eens in het schemer op de fiets zit, veel beter op voor andere weggebruikers. Als u wel valt, laat dan altijd uw fietshelm nakijken. Het kan namelijk zo zijn dat het schokabsorptievermogen is aangetast. Ook al ziet uw helm er onbeschadigd uit, het zegt niets over de binnenkant en de veiligheid.

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: Hightech sportkleding op komst

Denkt u aan sportkleding, dan zult u niet meteen aan allerlei spannende elektronische functies denken. Maar dat kan gauw veranderen. Er zijn namelijk nieuwe ontwikkelingen die erop wijzen dat interessante gadgets op termijn in sportkleding verwerkt kunnen worden.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )