Fietsbroek

Een fietsbroek is een van de belangrijkste kledingstukken tijdens het wielrennen. Ook tijdens spinning of mountainbiken is een fietsbroek hét ideale kledingstuk. Doordat u langere tijd op het zadel zit en uw benen beweegt, kan er irritatie optreden wanneer u de verkeerde fietsbroek aan heeft. Een goed zittende broek is dus van groot belang.

 

Wilt u een fietsbroek kopen? Dan staat u voor een aantal keuzes. Wordt het een lange broek of korte broek? Met of zonder bovenstuk? En wat voor broekzeem is het meest ideaal? Die prioriteiten en voorkeuren verschillen per persoon. Toch kunnen we u wel een aantal tips geven.

 

Fietsbroeken en bibshorts

Fietsbroeken bestaan doorgaans uit een deel polyamide en een deel elastaan. Het is belangrijk dat de broek elastisch is en precies past. De broek moet helemaal aansluiten en aanvoelen als een tweede huid. De fietsbroek mag dus niet loszitten, dan kan het gaan schuren. Veel mensen vinden een bibshort prettig zitten. De bretels zorgen voor extra draagcomfort, doordat ze de broek op zijn plaats houden. Een groot aantal fietsbroeken is bovendien voorzien van een antislipsysteem aan de pijpen. Dit voorkomt dat de broekspijpen omhoog kruipen.

 

 

Voorkom problemen met de juiste fietsbroek

Een broekzeem is ook erg belangrijk tijdens het wielrennen. De zeem beschermt het zitvlak en absorbeert trillingen en schokken. Dit moet irritaties als zadelpijn voorkomen. Zemen zijn er in allerlei vormen en maten. Voor mannen is de zeem anders gevormd dan voor vrouwen. De zeem is dikker op plaatsen waar de huid het meest op het zadel drukt. Een goede pasvorm is dus erg belangrijk. Zorg er tegelijkertijd voor dat de broek luchtig genoeg is, goed ventileert of kies een zeem dat koelend schuim bevat. Zo verminder je de kans op bacterieën. Zemen zijn namelijk een goede voedingsbodem voor bacteriën. Met een koele omgeving, hygiëne en regelmatig wassen kun je dit tegengaan.

 

Wij hebben voor u diverse soorten fietsbroeken voor u op een rij gezet. Of u nu op zoek bent naar een lange fietsbroek, een korte fietsbroek, een broek met "bretels" of zonder. Van de beste webshops vindt u in het overzicht hierboven alle fietsbroeken.

 

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: Hightech sportkleding op komst

Denkt u aan sportkleding, dan zult u niet meteen aan allerlei spannende elektronische functies denken. Maar dat kan gauw veranderen. Er zijn namelijk nieuwe ontwikkelingen die erop wijzen dat interessante gadgets op termijn in sportkleding verwerkt kunnen worden.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )
Er is geen Fietsbroeken gevonden die voldoet aan de door u geselecteerde criteria.