Tennisshirt

Voor goede sportprestaties is het verstandig de juiste kleding aan te schaffen. Dat geldt ook voor tennis. Met een gewoon sportbroekje en T-shirt redt u het niet. De juiste tenniskleding is erg belangrijk. Vooral wanneer het gaat om tennisshirts.

 

Tennisshirt van katoen

Bij de aanschaf van een tennisshirt moet u letten op een aantal dingen. Vooral op het materiaal waarvan het shirt gemaakt is. Belangrijk is dat de stof lichaamsvocht snel afvoert. Op die manier houdt u uw lichaam koel tijdens een intensief potje tennis. Veel tennisshirts zijn gemaakt van katoen of polyester of een combinatie hiervan. Katoen heeft echter als nadeel dat het bij transpireren zijn vorm verliest en u zich daardoor minder vrij kunt bewegen. Steeds vaker worden tennisshirts daarom gemaakt van technische hoogwaardige materialen, bijvoorbeeld van DriFit katoen. Dit soort katoen neemt zweet snel op doordat de binnenzijde van de stof een hoog absorberend vermogen heeft. Vervolgens buitenzijde van stof transporteert het vocht vervolgens over een zo groot mogelijk oppervlak en zo verdampt het sneller. Tijdens een potje tennis merkt u dat uw lichaam droger blijft en u minder snel afkoelt.

 

Tennistops en tennisjurkjes

Natuurlijk is de keuze voor een tennisshirt ook een persoonlijke keuze. Behalve te kijken naar het materiaal, zijn tennisshirts er ook in allerlei kleuren. Vrijwel ieder sportmerk verkoopt tennisshirts. U kunt vaak kiezen uit polo’s of T-shirts. En voor de dames zijn er ook verschillende speciale tops te verkrijgen om in te tennissen. Daarbij kunt u kiezen uit tops die losjes om uw lichaam zitten, of tops die uw lichaam vormen. Vooral in de zomer zijn deze tennistops een uitkomst. U voelt zich er vrijer in en ze zijn luchtiger dan T-shirts. Behalve tops kunt u als vrouw ook kiezen voor een tennistop met aaneengesloten rokje, oftewel een tennisjurkje. Ook deze vindt u bij vrijwel alle sportmerken in verschillende prints, opdrukken en kleuren. Zo gaat u zelfs tijdens het tennissen met de mode mee.

 

 

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: Hightech sportkleding op komst

Denkt u aan sportkleding, dan zult u niet meteen aan allerlei spannende elektronische functies denken. Maar dat kan gauw veranderen. Er zijn namelijk nieuwe ontwikkelingen die erop wijzen dat interessante gadgets op termijn in sportkleding verwerkt kunnen worden.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )
Er is geen Tennisshirts gevonden die voldoet aan de door u geselecteerde criteria.