Tennisschoenen

Wie de tennisschoen past, trekt ‘m aan

Een goed paar tennisschoenen voorkomt onnodige blessures. Bij de aanschaf van tennisschoeisel is het belangrijk om een schoen te kiezen die past bij de het type ondergrond waar u vaak op speelt. De zool is hierbij doorslaggevend. Tennisschoenzolen zijn te verdelen in verschillende categorieën. Wanneer u vooral indoor speelt (tapijt/carpet) heeft de zool van uw schoen vrijwel geen profiel nodig. Deze is dan ook zeer glad. Een harde zool, geschikt voor hardcourt, is bestand tegen slijtage en het profiel is meestal een combinatie van nopjes en visgraat. Voor gravel is een wat zachtere zool nodig, om zo meer grip te hebben op de baan. Het profiel van de zool is minder duidelijk dan bij de hardcourtschoen. Zo kan het gravel zich niet ophopen in het profiel.

 

Wie voornamelijk op kunstgras tennist, heeft een schoen nodig met een vrij harde zool met visgraatprofiel. Een andere manier om meer grip te krijgen op de baan is door schoenen te dragen met nopjes. U kunt er ook voor kiezen om een schoen aan te schaffen die geschikt is voor meerdere ondergronden. Dit type schoen noemt men ‘omni’. De zool van dit soort schoenen is het meest verwant met de kunstgraszool en kan gebruikt worden op gravel en kunstgras.

 

 

Tennisschoenen op maat

Naast een passende zool, moet u er bij de aanschaf van tennisschoenen op letten dat de schoenen genoeg stabiliteit geven, schokdempend zijn en optimaal draagcomfort bieden. Een goede pasvorm en de juiste maat zijn van cruciaal belang. Zorg dat u de schoenen bij voorkeur aan het einde van de dag past (dan zijn de voeten wat dikker) en draag dan ook de sokken waarmee u normaal tennist. De schoen behoort in de breedte goed aan te sluiten en indien de hiel goed achterin de schoen zit, moet er aan de voorkant vijf millimeter ‘over’ zijn. Als de schoen goed dicht is geveterd, kunt u checken of u de goede maat heeft door een uitvalspas recht naar voren te doen. Schuiven de tenen niet tegen de schoenrand? Dan heeft u de juiste maat en kunt u de baan op!
 

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: Hightech sportkleding op komst

Denkt u aan sportkleding, dan zult u niet meteen aan allerlei spannende elektronische functies denken. Maar dat kan gauw veranderen. Er zijn namelijk nieuwe ontwikkelingen die erop wijzen dat interessante gadgets op termijn in sportkleding verwerkt kunnen worden.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes