Tennisracket

Wie zijn tennisprestaties tot een hoger niveau wil tillen, moet goed opletten bij de aanschaf van een tennisracket. Tennisrackets zijn er in alle soorten en maten. Een beginner heeft een ander racket nodig dan een professional. Er is dan ook een aantal aandachtspunten om in je achterhoofd te houden als je op het punt staat om een tennisracket te kopen.

Kracht en techniek

Bij het aanschaffen van een tennisrackets hangt veel af van de kracht waarover je al wel of nog niet beschikt. Beginners kunnen het beste kiezen voor een racket met een groot oppervlak. Dan heb je meer stabiliteit en dus meer kans dat je de bal goed raakt. Bij een racket met een klein oppervlak, moet je over meer kracht beschikken om de bal over het net te krijgen. Zo’n racket is meer geschikt voor tennissers die reeds over de benodigde techniek beschikken. Ook de grip van het racket speelt een rol bij de kracht. Een tennisracket met een dikke grip vergt meer kracht van de speler. Een dunne grip kan er juist weer voor zorgen dat je snel te hard slaat. 

Materialen

Veel tennisrackets zijn gemaakt van een combinatie van verschillende materialen. Als je nog niet ervaren bent met het tennisspel, kun je het beste kiezen voor een tennisracket van wat stugger materiaal. Hiermee hoef je minder kracht te gebruiken. Ben je ervaren en beschik je reeds over een goede techniek, dan kun je best kiezen voor een tennisracket gemaakt van flexibel materiaal. Zorg er ook altijd voor dat je een racket koopt, dan niet te zwaar, maar zeker ook niet te licht is. 

De snaren

Als laatste is het ook belangrijk om naar de snaren van een tennisracket te kijken. Deze zijn in de meeste gevallen van synthetisch materiaal gemaakt. Dicht op elkaar geplaatste snaren leveren preciezere slagen op. Snaren die verder van elkaar af staan, zorgen voor krachtigere slagen. De snaren dienen goed gespannen te zijn, dit geeft meer controle tijdens het spel. 

Tennisracket Wilson

Er zijn veel verschillende merken tennisrackets te koop. Afhankelijk van bovenstaande punten kun je bepalen welk merk en welk racket geschikt is voor jou. De meest bekende merken tennisrackets zijn Wilson, Babolat en Dunlop. 

 

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer

Nieuws: Hightech sportkleding op komst

Denkt u aan sportkleding, dan zult u niet meteen aan allerlei spannende elektronische functies denken. Maar dat kan gauw veranderen. Er zijn namelijk nieuwe ontwikkelingen die erop wijzen dat interessante gadgets op termijn in sportkleding verwerkt kunnen worden.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes