Hardloopschoenen

Hardlopen met oude of versleten hardloopschoenen kan leiden tot blessures. Hardloopschoenen verliezen namelijk op een gegeven moment hun demping, stabiliteit en het vermogen om schokken te absorberen. Wanneer u loopt in versleten hardloopschoenen, dan vergroot dit de druk en schokken op uw benen en gewrichten, wat kan leiden tot overbelasting. Een van de beste dingen die een sporter kan doen om hardloopgerelateerde blessures te vermijden is om hardloopschoenen bijtijds te vervangen.

 

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Een goede vuistregel is dat hardloopschoenen elke 500 tot 700 kilometer aan vervanging toe zijn, afhankelijk van uw hardloopstijl, lichaamsgewicht en de ondergrond waarop u loopt. Lichte lopers kunnen uitgaan van vervanging bij het naderen van de 700 kilometer, terwijl zwaardere mensen er rekening mee moeten houden hun hardloopschoenen eerder na 500 of 600 kilometer te vervangen. Rent u bijvoorbeeld op ruw wegdek, dan dient u ook eerder aan vervanging te denken dan wanneer u bijvoorbeeld vooral op een loopband uw kilometers maakt.

 

Pijn is ook een teken dat hardloopschoenen versleten zijn. Bijvoorbeeld spierpijn, pijn in de schenen of pijn in de gewrichten – vooral de knieën. Dit is een teken dat u hardloopschoenen draagt die hun dempende vermogen verloren hebben. De proef op de som kunt u nemen met een test. Neem de schoen in beide handen en buig deze bij de tenen. Dit zou stevig moeten voelen. Een oude schoen zonder goede ondersteuning buigt eenvoudig.

 

 

 

Versleten zolen zijn eveneens een duidelijk teken voor vervanging. Zolen gaan langer mee dan de demping, dus als de zolen versleten zijn, dan is het zeker tijd voor nieuwe schoenen. Het is hoogst onverstandig om te lopen op schoenen met versleten zolen. Bij het kopen van nieuwe schoenen adviseren sommige experts om te roteren met twee paar hardloopschoenen. Dan merkt u direct het verschil met het oudere paar en weet u wanneer deze aan vervanging toe zijn.

Nieuws: Stijlvol sporten met Chanel

Dat sportkleding functioneel moet zijn heb je waarschijnlijk wel vaker gehoord. ‘Het gaat niet om hoe het er uit ziet, maar om wat het doet!’, is de standaard reactie als jij je twijfelend een weg baant door de rekken met ‘functionele’ sportschoenen. Chanel heeft slim ingespeeld op deze onvrede met haar nieuwe hardloopschoen.

Lees meer

Nieuws: Sportkleding slecht voor het milieu?

Uit onderzoek van instituut RIKILT (onderdeel van de Wageningen UR) blijkt dat nanodeeltjes niet alleen in cosmetica voorkomen. Het instituut testte acht sportkledingstukken. In zes kledingstukken werden nanodeeltjes gevonden.

Lees meer

Nieuws: Webshop van de maand: Zalando

De webwinkel Zalando is bij u vast bekend vanwege de reclames over het assortiment schoenen dat ze aanbieden. Gillende vrouwen, schoenen en chaos zijn elementen die iedereen wel herkent. De webwinkel biedt echter veel meer dan schoenen en beschikt bijvoorbeeld ook over een uitgebreid assortiment sportkleding- en accessoires.

Lees meer
Sportkleding
Bekijk alle winkels Acties en Kortingscodes
De nieuwste sportkleding en het grootste online aanbod ( 1.520 producten )